🎉 NOVO! Priporočilni kviz za spletne trgovine 🛍 Več info

Kam pa kam – pametni spletni vodič za popoln izlet

Kam pa kam je pametni spletni vodič, ki domačim in tujim turističnim destinacijam pomaga do več obiska in bolj interaktivne predstavitve svojih najlepših kotičkov.

Pri Escapeboxu se z načrtovanjem interaktivnih doživetij za turistične destinacije ukvarjamo že vse od našega začetka. Z edinstveno storitvijo Adventurebox smo v igrive pustolovščine ustvarjali širom Slovenije. Vse od Kranjske Gore in Kostela, pa do Višnje Gore in Posavja.  Obiskovalce pa v glavne junake lokalnih zgodb spreminjamo po lastni 7flags metodologiji.

Tokrat pa predstavljamo čisto nov produkt, ki lahko vaši turistični destinaciji pomaga izboljšati iskalno izkušnjo domčaih in tujih izletnikov.

Spoznajte pametni vodič za popoln izlet Kam pa kam.

Kaj je spletni vodič Kam pa kam?

Kam pa kam je pametni spletni vodič ?  ki domačim in tujim izletnikom na zabaven in učinkovit način priskoči na pomoč pri načrtovanju enodnevnega izleta.

Uporabniki v zabavnem kvizu odgovarjajo na vprašanja. Orodje pa v ozadju glede na njihove odgovore izlušči najboljše priporočilo in jim prikaže rezultat z nekaj osnovnimi napotki, zemljevidom in uporabnimi povezavami.

kam pa kam pametni vodič

Turističnim destinacijam orodje Kam pa kam pomaga pri:

❤️ navduševanju obiskovalcev,

? promociji destinacij,

? povečanju obiska spletne strani,

? zbiranju e-poštnih prijav,

? boljšem poznavanju obiskovalcev,

? povečanju števila delitev na družabnih omrežjih,

? več rezervacijam aktivnosti in nastanitev,

? višjemu obisku gostinskih obratov.

Kako deluje Kam pa kam?

Za uporabnike je uporaba orodja izredno enostavna in interaktivna. Z nekaj preprostimi kliki na odgovore v priporočilnem kvizu uporabnik orodju sporoči svoje želje in omejitve. Orodje glede na odgovore uporabnika prikaže najbolj ustrezen rezultat, torej nabolj primeren izlet.

Uporabnik lahko reševanje ponovi ali pa zahteva drugo destinacijo z enakimi parametri, ki jih je v kvizu ravnokar izbral.

Kako pa deluje orodje za turistične destinacije?

Orodje smo zasnovali v sodelovanju z nekaj vodilnimi turističnimi destinacijami v Sloveniji. Na ta način smo z vsebinskimi iteracijami ustvarili načrt, ki je za različne destinacije čim bolj poentoen, enostaven in jasen.

Pravzaprav je najpomembnejša naloga posamezne destinacije, ki želi na svojih spletnih mestih uporabiti pametnega pomočnika le ta, da naši ekipi javi nabor izletov.

kam pa kam pametni vodič

Proces lansiranja – 4 koraki za boljša priporočila izletnikom

1. Uvodni sestanek in predstavitev KpK frameworka

Na uvodnem sestanku turistični destinaciji predstavimo orodje, tehnične zmogljvosti (in omejitve), možnosti nadgradenj ter predstavimo KpK framework, ki služi kot glavno vsebinsko izhodišče.

2. Pregled materialov in označb turističnih lokacij

Ko ekipa turistične destinacije v framework vnese vse lokacije in jih ustrezno označi (vrsta destinacije, zahtevnost, dostopnost, gostinska ponudba, uporabniški segment, slikovni material), dokument pregleda še naša ekipa in sporoči morebitne predloge za izboljšavo.

3. Prilagoditev izgleda in priprava vsebin

Orodje Kam pa kam grafično v celoti prilagodimo izgledu blagovne znamke turistične destinacije. To obsega prilagoditev barvne skale, tipografije, slikovnega materiala in vsebin.

Te naša vsebinska ekipa v oblikuje v vprašanja in odgovore, poenoti slikovni material in oblikuje končne kartice posameznih lokacij in naredi vnos vseh vsebin v orodje.

4. Testiranje delovanja in vmestitev na spletno mesto 

Ko so vse vsebine vnešene sledi zadnja faza v kateri na dejanskih uporabnikih stestiramo delovanje, ustreznost priporočil in delovanje na konkretni spletni strani (ali aplikaciji) turistične destinacije. Ko vse deluje kot mora, je Kam pa kam na voljo uporabnikom širom sveta.

5. Kam pa kam analitika 

Vsak pametni priporočilni kviz Kam pa kam je opremljen tudi z lastno analitko, ki turistični destinaciji na enostaven in jasen način predstavlja, kako so uporabniki kviz reševali, katere izletniške lokacije so bile prikazane največkrat (in kater najmanjkrat), kolikokrat so se izletniki odločili, da kviz ponovijo in kolikokrat, da jim zamenjamo priporočeno lokacijo.

Kviz Engagement Rate Report 2022

 

Komu je Kam pa kam namenjen?

Spletno orodje lahko pri doseganju višjih konverzijskih stopenj priskoči na pomoč predvsem turističnim destinacijam pa tudi najrazličnejšim ponudnikom turističnih storitev. Z njim nagovarjajo svoje obiskovalce, ti pa namesto po urah raziskovanja novih izletniških idej svoj izlet načrtujejo v le nekaj minutah.

Končno lahko domači in tuji izletniki svoj idealen izlet v točno določenem trenutku poiščejo na interaktiven, vizualen in zabaven način.


Sorodne objave