🎉 NOVO! Priporočilni kviz za spletne trgovine 🛍 Več info

Team building po Coroni: kako ga izvajati in katere igre izbrati?

Medtem, ko se svet okrog nas spet počasi vrača na stare tirnice, pa mnogo dejavnosti s svojimi gosti in uporabniki, vseeno še nekaj časa ne bo tako blizu kot pred Corona pandemijo. Med njih zagotovo spadajo tudi team building aktivnosti, igre in programi. Kakšne bodo torej team building aktivnosti po coroni?

Vseeno ostaja kar nekaj programov, ki jih lahko oziroma morate preizkusiti s svojimi sodelavci, saj so varne, zabavne in ustrezajo priporočilom po epidemiji.

Ne glede, ali se s kolegi podate na vrček hladnega po službi ali udeležite team buildinga, pa morate seveda poskrbeti za svojo varnost in varnost ljudi okoli sbee.

Team building aktivnosti po Coroni

Da bo razumevanje tega, na kakšen način se bodo Team Building aktivnosti izvajale po času pandemije, kako številčne so lahko skupine in kaj je potrebno urediti pred aktivnostjo, lažje, smo z ekipo pripravili nekaj napotkov, priporočil in idej za druženje na teambuildingu.

Na enem mestu smo zbrali vse team building igre, ki so za čase, ko medsebojna bližina še vedno ni najbolj zaželena, najbolj primerne. Pri tem smo se ravnali po naslednjem načelu: če nas pri igranju in druženju ni ustavila karantena – izvedli smo kar nekaj RemoteBox programov – nas zagotovo ne bo niti pripročena razdalja.

Kakšni bodo minimalni obvezni ukrepi vseh Team Building ponudnikov, da bodo obiskovalci brez skrbi?

Verjetno na konkretnem primeru najlažje predstavim učinke, ki jih bo potrebno zagotavljati. Kako smo se priprave na post-corona team building igre in programe lotili pri Escapeboxu?

ŠE VIŠJI STANDARDI HIGIENE

Uvedli smo še strožjo prakso v zvezi z zdravjem in higieno – ki je bila na visokem nivoju že pred pandemijo – vključno z razkuževanjem materialov za igro, pred in po vsaki tekmi. Sredstva za zaščito in čiščenje rok so na voljo vsem zaposlenim in udeležecem, prav tako pa naše zaposlene izobražujemo in informiramo, kako varovati sebe in stranke. Za ta namen smo spisali tudi interni priročnik, ki so ga prejeli vsi v ekipi.

Poskrbeti bo potrebno za ustrezne higienske in varnostne ukrepe.

PRILAGODITEV IGER

Precej časa smo namenili temu, kako ustrezno prilagoditi izvedbo velikih skupin (100+ tekmovalcev). Seveda je zelo pomemben (in zabaven) del aktivnosti team buildinga tudi nagovor celotne skupine, predstavitev pravil in razvrsitev v manjše tekmovalne skupine.

Z lahkoto lahko rečemo, da Escaepbox že pred korono nismo bili “klasičen” ponudnik Team Building aktivnosti. Nikoli namreč nismo ustvarjali programov, ki so najbolj razširjeni in temeljijo na klasičnih igrah.

Glavni cilj Escapebox Team Building programov je že od samega začetka raznovrstnost in edinstvenost. Tako smo se na primer odločili, da VR team buildingi, ki se odvijajo v notranjih prostorih (zaradi nespreminjajoče svetlobe, ki vpliva na senzorje VR očal) zagotovo niso najboljša izbira. Tudi prilagoditev na naičn, da bi vsakemu udeležencu zagotovili svoj par cardboard VR očal, ni ustrezen, saj te – v skupni rabi s telefonom – niti približno ne delajo usluge VR tehnologiji.

Ostale igre, kjer se sodelavci družijo in tekmujejo, pa smo prilagodili na način da:

  • smo v fokus postavili igre, ki se odvijajo na prostem,
  • igre, ki so se po pravilu odvijale v notranjih prostorih, smo prilagodili za zunanjo izvedbo (na primer izvedba PubKviza je enako zabavna na večjih zunanjih površinah)
  • Igre, ki se še vedno odvijajo v notranjih prostorih (Escape Room), pa so dobile povsem novo preobleko kako ekipe sprejmemo, jih razdelimo v manšje skupine in seveda, kako bomo poskrbeli za izredno visok standard higiene (glej prejšnjo točko). Po vsaki igri se soba in vsi rekviziti v sobi razkužijo in pripravijo na novo ekipo.
Izvedba na prostem in varni razdalji.

ZNIŽEVANJE TVEGANJA ZA NAROČNIKE

Ker se zavedamo, da bo marsikatero podjetje še vedno precej previdno pri rezervacijah Team building aktivnosti, smo se odločili za 100-odstotno prilagoditev in zmanjševanje tveganja za naročnike.

Razmumemo, da se lahko situacija pri marsikomu hitro spremeni, tako z zdravstvenega kot poslovnega razloga. Ravno zaradi tega smo se odločili, da vsem naročnikom, ki se bodo odločili za izvedbo team building aktivnosti pri nas, omogočimo naročilo brez tveganja.

Če rezervirate aktivnost pri nas, a se je zaradi kakršnekoli koronavirus situacije ne boste mogli udeležiti, boste dogodek lahko brezplačno prestavili na kasnejši datum ali prejeli 100-odstotno vračilo, če dogodek odpoveste do 24 ur pred izvedbo.

Najbolj primerne team building igre za čase po Koronavirusu

Kot že omenjeno, bo čas po koronavirusu zagotovo spremenil naše navade. Tudi pri druženju s sodelavci. V zadnjem zapisu Lucije si lahko ogledate kako so se na primer pri uporabi spleta in družbenih omrežij zgodile tektonske spremembe navad digitalnih uporabnikov.

Treasure Hunt tekma

Verjetno najbolj primerna, zabavna in tekmovalna aktivnost, ki se jo bodo poslužile mnoge ekipe, je lov na zaklad oziroma Treasure Hunt. Gre za aktivnost, ki se v celoti odvija na prostem, skupine so razdeljene v manjše ekipe od 3 do 10 oseb, rokovanja z različnimi predmeti pa je malo.

Premišljeno izbrane lokacije, zabavni izzivi, naloge in uganke, skupinsko sodelovanje (in tekmovanje) vse skupaj začini v nepozabno Team Building aktivnost.

Kje je možno izvajati Treasure Hunt?

Spremenite se v edinstvene urbane raziskovalce, odkrijte najbolje skrite skrivnosti Ljubljane, Maribora, Kopra, Murske Sobote, Kranja, Jesenic, Novega Mesta oziroma Slovenije. Podajte se na edinstveno skupinsko doživetje. 

Kaj je Treasure Hunt in kako poteka?

Treasure Hunt je zabavna outdoor aktivnost za podjetja in time, prijatelje in družine. Zabavni, izzivalni, povezovalni in skrivnostni izzivi ter naloge vas bodo pošteno izzvale. Ravno prava mera fizične aktivnosti, miselnih iger in izzivov, skupinskih zabavnih aktivnosti in edinstvenega zaključka, po katerem se boste o doživetju še dolgo pogovarjali. 

treasure hunt ljubljana

Treasure Hunt je odlična team building aktivnost za post-corona čase ker:

  • boste pilili in brusili svoje miselne in kreativne sposobnosti,
  • bili hudo bitko med ekipami,
  • na preizkus postavili svoje orientacijske veščine, in
  • sposobnosti branja zemljevida reševanja logičnih ugank, iskanja skritih, a znanih kotičkov mest, ki jih sicer precej dobro poznate.

Pub kviz team building

Pub kviz team building je izredno priljubljena skupinska aktivnost, kjer se poleg sproščenega druženja, še česa novega naučimo. Da bo tudi v post-corona časih pub kviz izveden v polnem obsegu, smo prilagodili njegovo izvedbo.

Izvedba na prostem oziroma v dovolj velikem prostoru

Povezali smo se z dodatnimi partnerji. Z njimi lahko Pub kviz izvedemo na prostem oziroma v dovolj velikem prostoru, da težav z razdaljo ni. Preden se za samo izvedbo dogovorimo, vam bomo predstavili tudi vse možnosti in načine izvedbe. Glede na število igralcev v vaši skupini vam bomo priporočili lokacijo in prostor izvedbe.

To, da lahko v vsebino kviza vključimo tudi informacije vašega podjetja, panoge ali trga pa ste zagotovo vedeli, kajne?

pub kviz escapebox

Pub kviz je skupinska igra, kjer ekipe (4 – 6 oseb) tekmujejo v zbiranju pravilnih odgovorov na vprašanja. Vsaka ekipa prejme izpolnjevalni list, na katerega zapisuje odgovore. Vprašanja so izredno zabavna, zanimiva in nenavadna, zato iz tekmovalcev vedno izvabijo smeh, dobro voljo in veliko AHA trenutkov. 

Vsebina vprašanj pub kviza je izredno široka. Od popularne kulture, znanosti, športa, filmov, glasbe, tehnologije in še in še. 

Pub Kviz je odlična team building aktivnost za post-corona čase ker:

  • gre za čisto pravi tekmovalni kviz, kjer se zraven krepčamo z delikatesno pub gastronomijo (beri pivo),
  • ga lahko izvajamo na vrtovih, terasah, piknik prostorih ali v večjih notranjih prostorih, kjer ni težav z razdaljo,
  • se boste naučili veliko nenavadnih desjtev o še bolj nenavadnih stvareh,
  • boste po kvizu v družbi prijateljev veljali za pravo enciklopedijo,
  • naša ekipa animatorjev vedno poskrbi, da kvizi niso samo tekmovali ampak tudi zabavni in nasmejani.

Preživetje v naravi

V času, ko nihče od nas še vedno ni čisto prepričan, kako se v urbanem okolju sploh obnašati, je ena od najbolj smiselnih rešitev zagotovo pobeg v naravo. Tistim, ki pa bi želeli vikendaško gibanje na svežem zraku zamenjati še za nekaj bolj vznemirljivega in poučnega, priporočamo pustolovščino preživetja v naravi.

Preživetje v naravi je super aktivnost tudi za tiste, ki imate radi dobre fotke za na Instagram 🙂

Naučite se, kako sredi prostranih slovenskih gozdov najti pravo pot, kako zakuriti ogenj ali si zgraditi bivak.

Preživetje v naravi je idealna team building aktivnost, ker: 

  • se dogaja v naravi, daleč stran od vsakodnevnega vrveža,
  • se dogaja na prostem, kar je v trenutnih okoliščinah najbolj dobrodošlo,
  • je poučno,
  • zaradi narave nalog in okoliščin še bolj poveže ekipo, 
  • je prava pravcata pustolovščina. 

Escape Room doživetje

Jeeej, ponovno se odpirajo sobe pobega … če jih obožujete pol toliko kot mi, potem vas sigurno že srbijo dlani. Pa brez skrbi, prepričani smo, da bodo sobe pobega poskrbele, da bo igra povsem varna.

Veliko escape roomov v Sloveniji se je že aktiviralo in pripravilo jasna navodila, kako poskrbeti da bo izkušnja v njihovih sobah varna.

Pred in po vsaki igri bodo skrbniki poskrbeli, da bo soba in vsi rekviziti v njej razkuženi.

escape room za otroke
Escape Roomi bodo pred in po igri poskrbeli za dezinfekcijo sob in rekvizitov.

Escape Room je odlična team building aktivnost za post-corona čase, ker:

  • sodelujete in igrate s člani gospodinjstva, ki jih poznate ali celo živite skupaj,
  • bo vsaka soba pred in po igri v celoti dezinficirana,
  • bodo pred in po igri razkuženi tudi vsi igralni predmeti in rekviziti,
  • boste lahko iz te “nove corona resničnosti” ušli v drug, bolj zabaven in izzivalen svet (pa če tudi samo za uro ali dve).

RemoteBox: team building na daljavo

Najbolj varna team building aktivnost po Coroni bo zagotovo team building na daljavo RemoteBox. Gre namreč za online team building, ki je sestavljen iz vrste družabnih aktivnosti z jasno določenim ciljem. Udeležence izziva, preizkuša in zabava z uporabo digitalnih orodij in video konferenčnih pripomočkov.

team building na daljavo
Fotografija iz RemoteBox team buildinga na daljavo.

RemoteBox team building je precej preprost za izvedbo. Gojzarji in anorak lahko ostanejo na varnem v omari, vam bo pa zelo prav prišla obilica dobre volje in prenosni računalnik.

RemoteBox team building na daljavo je odlična team building aktivnost za post-corona čase, ker:

  • v celoti poteka na daljavo in fizičnega stika z udeleženci ni,
  • gre za povsem novo obliko team buildinga, ki ga večina še ni nikoli preizkusila,
  • je lahko sodelovanje in tekmovanje na daljavo izredno napeto in dramatično,
  • ker boste svoje sodelavce spoznali iz zornega kota (kamere), kot jih še niste.

Sodelujmo in si pomagajmo

Nova normalnost ne bo le čas večje previdnosti, temveč tudi priložnost, da si lokalna podjetja med seboj še bolj pomagamo. Sami sodelujemo z zares velikim številom lokalnih ponudnikov, ko izvajamo naše aktivnosti. Od gostujočih animatorjev in komikov, do ponudnikov gostinskih storitev ter inovatorjev in razvijalcev zanimivih orodij in tehnologij.

Tudi sami bomo veseli sodelovanja z domačimi podjetji, ki bodo po obdobju karantene želela svoje time razvedriti, sprostiti in zabavati. Mi že komaj čakamo da se spoznamo in igramo … pa vi? Na voljo smo TUKAJ.

powered by Typeform


Sorodne objave