🎉 NOVO! Priporočilni kviz za spletne trgovine 🛍 Več info

9 zares zabavnih Google Doodle iger ?

Na kup smo zbrali 9 super zabavnih Google Doodle iger. Poglej, igraj, uživaj.

Mobilni telefoni so postali nepogrešljiv del našega vsakdana in podobno bi lahko dejali tudi za Google, ki že dolgo ni namenjen samo iskanju temveč tudi igranju in zabavi uporabnikov.

Google smo sprva osvojili in posvojili kot naš primarni iskalnik, a po letih razvoja nam slednji ponuja precej več kot zgolj množico informacij, ki jih lahko pridobimo s preprostim klikom. Z njim enostavneje nakupujemo, klepetamo, izmenjujemo datoteke, pošiljamo elektronsko pošto, opravimo videoklic ali recimo poiščemo najbližjega frizerja za našega hišnega ljubljenčka.

Kaj so Google Doodles?

Zagotovo ste na vstopni strani spletnega velikana že opazili zanimive grafike ali animacije, ki z domiselnim oblikovanjem pri uporabniku prebudijo radovednost, da bi izvedel, kaj je njihov pomen in sporočilo. To so Google Doodles.

Lahko jih opredelimo kot začasno preureditev klasičnega, statičnega logotipa podjetja v interaktivno vsebino, s katero uporabnike povabijo k aktivnemu sodelovanju ter jih izobražujejo o posebnih praznikih, dogodkih, priložnostih ali osebnostih.

Z uporabo interaktivnih elementov v sicer neigralnem kontekstu Google soustvarja sodobne trende v oglaševanju, saj več kot 50% tržnikov že uporablja interaktivne vsebine v komunikaciji z uporabniki. Glavni razlogi so vključenost (Engagement), ki mu sledijo izobraževanje uporabnikov (Education), ozaveščanje o blagovni znamki (Branding) in ustvarjanje potencialnih strank (Lead-Generation). Interaktivne rešitve so učinkovite, ker temeljijo na naravni želji človeka po druženju, samoizražanju, učenju, tekmovanju, premagovanju izzivov ter doseganju ciljev in statusa.

Prvi Google Doodle je bil objavljen leta 1998 in ovekovečil takratni Burning Man Festival v Nevadi, s katerim sta soustanovitelja Larry Page in Sergey Brin uporabnike na zabaven način obvestila o svoji takratni odsotnosti v primeru nedelovanja strežnikov. Leto 2010 se je izkazalo kot prelomno doodlersko leto, saj smo takrat dobili prvi igrificiran Google Doodle ob 30. obletnici legendarne igre Pac-Man. Uganete, koliko iger so odigrali Google uporabniki? Več kot milijardo in Pac-Man si je zaslužil svojo spletno stran, kjer so uporabniki lahko nadaljevali z igranjem.

Googlove igre krasi idejna kreativnost in preprostost, saj zanje uporabniki ne potrebujejo dodatnih igralnih konzol ali pripomočkov, temveč so dostopne široki bazi uporabnikov tako na namiznih, kakor tudi mobilnih napravah. Od leta 2001 za vedno zabavne in informativne Google Doodle skrbi interna ekipa Doodlerjev, ki jih je do dandanes ustvarila že več kot 4000. 

Poglejmo devet zabavnih Google Doodlov, s katerimi se lahko poigrate v krajših jesenskih dneh. Ali morda med (pre)dolgim sestankom, ki bi bil lahko samo e-mail 😉

9. Doodle Champion Island Games

Razvijalci so jo opisali kot njihovo najbolj kompleksno in interaktivno igro do sedaj in so jo razvili v sklopu praznovanja poletnih olimpijskih iger v Tokiu. Izbirate lahko med več različnimi disciplinami in igrami z različnimi stopnjami zahtevnosti.

8. Prelevite se v pionirja kurirske dostave pisem s Pony Express

Igra je obeležila 155. obletnico dostavne službe Pony Express. Uporabnik se prelevi v kurirja na konju in mora pobrati, dostaviti čimveč pisem ter se izogniti oviram na poti.

7. Preizkusite svoj glasbeni talent v čast Roberta Mooga

Pozabavajte se z Moogovim sintetizatorjem. Morda vaše ustvarjanje ne bo na nivoju Stevieja Wonderja ali Beatlov, a zagotovo se boste zabavali.

6. Ljubezen ne pozna meja

Spoznajte simpatičen par do ušes zaljubljenih Luskavcev, ki se odločita premagati ogromne razdalje, da se snideta na praznik ljubezni. Poleg ljubezni, ustvarjalci uporabnike ozaveščajo o močno ogroženi živalski skupini.

5. Za vse ljubitelja hip-hopa

Čeprav ne gre za klasično igro, je še vedno zelo zabavno. V čast ustanovnih očetov hip-hopa Kool Herca ter Coke La Rocka se lahko poigrate z miksanjem različnih skladb z interaktivno mešalko.

4. Pomerite se v metanju prostih metov

Športna igra razvita v času olimpijskih iger 2012, žal ni na nivoju NBA 2K21, ampak na preprost način se lahko preizkusite in trenirate svoje najljubše položaje za met. Pazi se, Luka Dončić!

3. Brezčasna igra Pac-Man

V času 30. obletnice legendarne igre je leta 2010 uporabnike razveselil preurejen Google logotip v interaktivno Pac-Man igro.

Google Doodle igre
Google Doodle igre

2. Postanite mojster Rubikove kocke

Vsi smo se jo že lotili, redki rešili do zadnje plasti. Vsaj brez Youtube napotkov. Vseeno je popolnoma drugačna izkušnja interaktivno reševanje Rubikove kocke in zagotovo ne boste odnehali po prvem poskusu.

1. Ste si vedno želeli biti kot Harry Potter?

Tokrat se lahko prelevite v čarovnika, vedar v črni mačji preobleki. S posebnimi mačjimi sposobnostmi premagajte mogočno vojsko duhcov in jih spremenite v prah.

Prebrskajte celoten arhiv interaktivnih Google Doodle iger in se pozabavajte >>

Viri:

https://mashable.com/article/best-google-doodle-games-interactive

https://www.cnbc.com/2018/09/04/8-surprising-facts-you-might-not-know-about-googles-early-days.html


Sorodne objave