Termalko na misiji: Zeleni svet

Izobraževalna mobilna igra Zeleni svet kjer skupaj s Termalkom – glavnim junakom Cerknega – spoznajte tamkajšne znamenitosti in tradicije na igriv način.

BRIEF & IZHODIŠČA

01

Mobilna igrificirana aplikacija

Razvoj aplikacije, preko katere z metodami igrifikacije obiskovalci bolje spoznajo turistično destinacijo Cerkno.

02

Glavni junak Termalko

Skozi aplikacijo naj obiskovalce, na igriv, vključevalen in izobraževalen način, popelje glavni junak Cerknega, Termalko.

03

Izobraževalna vsebina

Preko sedmih točk in iger, se naj obiskovalci spoznajo z glavnimi znamenitostmi in ozavestijo pomembnost ohranjanja zelenega okolja.

04

Aplikacija dostopna samo na mikro lokacijah

Vstop v aplikacijo naj bo možen zgolj na konkretni geo točki v naravi s skeniranjem QR kode ali vpisom tajnega gesla.

Igra v SLO in ANG jeziku

7 lokacij in iger + predstavitev dodatnih točk

Primerno za vse obiskovalce Cerknega

Povprečen čas igranja 60+ minut

Kaj je nastalo?

Izobraževalna igra Termalko na misiji: Zeleni svet

Mobilna aplikacija z izobraževalno igro obiskovalce popelje čez sedem lokacij, kjer jim Termalko na zabaven način predstavi skrivnosti o naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitostih Cerknega. Igra ima določen začetek in konec, ostale točke pa lahko obiskovalci izbirajo poljubno. Če želijo priti do nagrade, morajo uspešno rešiti vseh šest nalog, da se jim prikaže še sedma lokacija z zadnjo nalogo.

Kontaktirajte nas

Poleg fizične aktivacije (Termalkova pustoloviščina), ki Cerkno krasi že nekaj časa, je Cerkno, s pomočjo naše ekipe, pridobil še digitalno. Termalko na misiji: Zeleni svet je igriva mobilna aplikacija preko katere obiskovalci na interaktiven način spoznajo zanimivosti o:

Termalko na misiji

Uporabnik za vstop v aplikacijo vpiše url aplikacije, ki ga dobi na začetni točki, skenira QR kodo ali vpiše tajno geslo, ki ju najde na tablah lokacij. Po vsaki uspešno odigrani igri Termalko uporabniku zaupa eno skrivnost o Cerknem. Obiskovalci lahko aplikacijo uporabljajo v slovenskem ali angleškem jeziku.

Zgodba

Naš junak Termalko se je po 300 milijonih let prebudil in se močno razhudil! Opazil je namreč, da ljudje za naš planet ne skrbimo tako zelo lepo, kot so to počeli včasih. Toda odločen je da to spremeni in svet ponovno obarva v zeleno. A potrebuje tvojo pomoč! Po območju Cerknega se nahaja 7 skrivnih sporočil, ki so jih ljudje v teh dolgih letih pozabili. Podaj se na misijo skupaj s Termalkom, reši vse izzive, odkrij 7 skrivnih namigov in mu pomagaj ohraniti naš planet lep, čist in zelen. Zagotovo vama bo uspelo!

Termalko - zeleni svet

Naloge

Aplikacija ima sedem lokacij in sedem nalog:

  1. Sestavi Termalka (lokacija – TIC Cerkno): Uporabnik mora sestaviti sliko Termalka, da lahko potem nadaljuje svojo pot po Cerknem skupaj z njim.
  2. Kamniti stolp (lokacija – Brdce): Cerkno je znano po svojih kamninah. Zato mora na tej točki uporabnik sestaviti stolp iz vsaj 10 kamnov. Če mu trije padejo preden mu to uspe, mora igrati ponovno.
  3. Pozorno oko (lokacija – Cerkljanski muzej): Sestaviti je potrebno tri maske laufarja (imenovane larfe). Po eni sekundi prikazana larfa izgine, uporabnik pa jo mora sestaviti po spominu. Vsaj dve morata biti sestavljeni pravilno za uspešno nadaljevanje.
  4. Globina uma (lokacija – vrtina): 5 vprašanj kviza o znamenitostih Cerknega. Uporabnik mora pravilno odgovoriti na vsaj 3.
  5. Hitri prsti (lokacija – polje geosond): V 30 sekundah mora uporabnik pobrati vsaj 15 kamenih strel. Pobere jih tako, da s prstom klikne na njih. Če jih pobere manj, mora igrati ponovno.
  6. Kje se skrivajo? (lokacija – OŠ Cerkno): Poiskati je treba 5 najznamenitejših predmetov Cerknega, ki se pojavijo v desnem zgornjem kotu igre.
  7. Spomin (lokacija – Terme Cerkno): Uporabnik mora poiskati 6 parov. Gre za povzetek cele aplikacije, zato se sličice navezujejo na preteklih6 iger.

Na zadnjem screenu aplikacije pa si lahko uporabniki preberejo še opise dodatnih tradicij Cerknega oziroma lokacij, ki jih lahko še obiščejo.

Vsi, ki igro odigrajo do konca, so nagrajeni tudi s simbolično nagrado.

Če želiš izvedeti kaj to je, se odpravi na pot proti Cerknem in spoznaj Termalka v živo!

Termalko na misiji: Zeleni svet v medijih

Bi idejo za igro v svoj nabiralnik?

Pošlji nam sporočilo, mi ti odgovorimo z idejo za naslednjo igrivo kampanjo. Pa roka 🤝

Kontaktiraj nas