Pop up Escape Room: Božičkova delavnica

Kaj nastane, če zmešaš igro, zabavo, decembrsko vzdušje in pop-up escape room? Skrivnostna Božičkova delavnica.

BRIEF & IZHODIŠČA

01

Ustvariti dvojno sobo pobega

Z željo, da bo na novoletni zabavi sodelovalo veliko število zaposlenih iz celotne Slovenije.

02

Ponazoritev združitve dveh velikih družb

Udeleženci so bili razdeljeni na dve ekipi, ki sta med seboj sodelovali za uspešen pobeg.

03

Sporočiti 4 ključne vednote podjetja

Ustvariti samo-promocijo podjetja med svojimi zaposlenimi na zabaven način.

04

Povečanje pripadnosti in ugleda

Preko igre pobega na novoletni zabavi bi povečali pripadnost in ugled med zaposlenimi.

Igra za 4 - 12 oseb hkrati

Več kot 90 % zasedenost

130 + obiskovalcev (18 skupin po 6 oseb)

Več kot 100 selfiejev v sobi pobega

Kaj je nastalo?

Dvojna pop up soba pobega.

Novoletna zabava je lahko odlična priložnost za promocijo podjetja med svojimi zaposlenimi. Zato je ta naročnik svojim zaposlenim ponudili sproščeno zabavo s kančkom izzivalne igre. Nastala je dvojna soba pobega, ki jo je obiskalo veliko število zaposlenih iz celotne Slovenije.

Kontaktirajte nas

Decembrski dnevi so kot po pravilu rezervirani za novoletne zabave. Za umik od delovnega okolja, sproščeno druženje s kolegi, trk ali dva s kozarci in seveda, za obvezno raztegovanje glasilk, ne glede na nivo posluha, ki ga premoremo ali premorejo ostali sodelavci.

Nekateri zaposleni si želijo na drugačno novoletno zabavo

Vedno več podjetij in organizacij pa se zaveda, da nekateri zaposleni od novoletne zabave pričakujejo več od glasne glasbe, okusne jedače in sladke pijače.

Že res, da prav tako veliko podjetij že tekom leta poskrbi, da zaposlenim zagotovijo kreativen ali pa drugačen team building, toda nekateri gredo pri skrbi za svoje zaposlene še korak dlje.

escape room božičkova delavnica

Novoletna zabava je odlična priložnost za zabavno promocijo

Spoznavanje podjetja, njegovih vrednot, zgodovine in dosežkov je verjetno ena najbolj učinkovitih metod za predajanje željenih informacij med zaposlene.

Novoletna zabava je tako lahko odlična priložnost za samo-promocijo podjetja med svojimi zaposlenimi. In nekatera podjetja podjetja to priložnost tudi s pridom izkoriščajo. S tem pa ne le povečujejo pripadnosti in ugleda med zaposlenimi, temveč precej veliko storijo za tisti del svojega kadra, ki sicer ne obožuje ravno glasnih zabav z velikimi količinami alkohola in hrane.

Pop up escape room na novoletni zabavi

Escapebox pop up escape roomi so v preteklosti že navduševali zaposlene oziroma poslovne partnerje podjetij po več slovenskih mestih v obliki Escape Laboratorija. Med drugim obiskovalce najbolj obiskanih trgovskih centrov pri nas v obliki pop up brivnice Narobe oziroma escape pub-a na turneji pri naših južnih sosedih. Na novoletni zabavi pa je Escapebox pop up escape room stal prvič. Prepričani smo, da ne zadnjič.

Božičkova delavnica: Načrtovanje in izgradnja

Tako kot vedno, smo pričeli z vizualnim načrtom, kako bo pop-up escape room zgrajen. Toda pri načrtovanju dvojnega escape rooma, ki mora imeti mehanizem sodelovanja in pa okno, skozi katerega se ekipi gledata, je vseeno precej neobičajen izziv.

Kje definiramo vhod in izhod, kakšne igralne poti bo igra omogočala, katere psihološke učinke, ki bodo igralce vodile in ustrezno zadržale na ključnih točkah, želimo izzvati? Na kakšen način bodo obiskovalci dosegli vrh igre in AHA trenutek ter na kakšen način bosta ekipi med seboj sodelovali in s tem uspešno pobegnili iz Božičkove delavnice?

To je bilo le nekaj vprašanj na katera smo odgovorili ob samem začetku in ki so nam služila kot izhodišče za izris poteka igre.

načrt escape room escapebox božičkova delavnica

Izrisu poteka igre, tlorisu izgleda obeh sob in postavitvi elementov v sobi je sledila faza načrtovanja posameznih iger. Ker je bila velikost prostora precej optimizirana (6 metrov v dolžino, 3 metre v širino) smo morali posamezne igre pobega in igralne elemente v njih precej detajlno načrtovati:

 • 100 kvadratnih metrov lesa za stene,
 • 130 metrov lesenih brun,
 • 2 kvadratna metra pleksi stekla,
 • 150 metrov LED in drugih dekorativnih luči,
 • 20 ključavnic,
 • 2 božični jelki,
 • 200 novoletnih okraskov,
 • 44 novoletnih daril,
 • 12 stikal z avtomatičnimi odpirali,
 • 2 skrivna prehoda.

izgradnja popup escape room escapebox

Vrste Escape Room iger v Božičkovi delavnici

Božičkovo delavnico smo želeli predsvem scenografsko narediti veličastno, bogato in navdušujočo. Ker smo obiskovalce postavili v pravljični svet smo želeli da se, navkljub hrupu in okolju v katerem je Escape Room stal, takoj znajdejo v povsem drugem okolju.

Božičkova delavnica je tako svoje pridne in modre pomočnike razveselila z:

 • veliko božično jelko,
 • toplim, a misterioznim kaminom,
 • dolgim tekočim trakom, kjer so palčki zavijali svoja darila,
 • skrivnostnima omarama,
 • velikim steklenim oknom, kjer so zagledali nasprotno ekipo v drugi sobi,
 • 6 metrov dolgim tekočim trakom s skrivnim prehodom,
 • UV lučimi,
 • skrivnima stikaloma, ki sta poskrbela za zabavno presenečenje.

Igralci so namige in pomoč prejeli preko Božičkove pomočnice, ki se je nahajala v vsaki sobi in bila kot game-master tudi del igre.

Povprečnega časa igralcev nismo merili, saj je bil glavni namen in cilj igre zabava, sodelovaje, povezovanje in skupinsko reševanje iger.

Vsebina in zgodba

Božiček vedno obdari prav vse otroke. A ima problem! Izgubilo se je eno darilo. Če darila ne najdete, Božiček ne bo odšel na pot in prav vsi otroci sveta bodo ostali brez daril.

Ne dovolite, da bi se pripetilo kaj takšnega. POIŠČITE ZADNJE DARILO in rešite božič.

A pozor! Čas se izteka. Božiček odrine že čez 15 minut.

 

 

Bi idejo za igro v svoj nabiralnik?

Pošlji nam sporočilo, mi ti odgovorimo z idejo za naslednjo igrivo kampanjo. Pa roka 🤝

Kontaktiraj nas