Lidlova praznična igra iskanja parov

December 2022 smo uporabnikom blagovne znamke Lidl praznike polepšali z najslajšo igro iskanja parov. Da je bilo to mogoče, smo uporabili Lidlove izdelke Favorina in jo okrasili s številnimi prazničnimi elementi.

BRIEF & IZHODIŠČA

01

Spletna igra iskanja enakih parov.

Igra naj ima enako mehaniko, a drugačno št. simbolov, praznično podobo in časovni pritisk.

02

Umestitev praznične ponudbe Favorina

Igra naj sledi grafičnemu jeziku blagovne znamke Favorina in predstavi njene izdelke.

03

Izbira zmagovalcev glede na lestvico najboljših

Uporabniki naj se uvrstijo na lestvico, ki prikazuje čas reševanja in jih tako žene k izboljšanju rezultata.

04

Ustvariti tudi fizično različico digitalne igre

Poleg digitalne igre, naj se ustvari tudi fizična, ki naj se jo podeli kot nagrado vsem nagrajencem.

Prijava v nagradno igro: 93.2 %

60,610 vseh odigranih iger

546 uporabnikov je igro odigralo več kot 10-krat

Povprečen čas igranja: 6m 39s

Kaj je nastalo?

Decembrska oglasna igra z izdelki Favorina

Najslajši del praznikov je naslov Lidlove praznične igre, ki je v prazničnem času 2022 dobila ime po sloganu blagovne znamke Favorina. Je zabavna igra za najbolj pozorna očesa, hitre možgane in spretne prste. Uporabniki so morali v čim hitrejšem času odkriti 25 parov s klikom na ustrezne Favorina simbole. Vsi, ki so igro rešili v celoti, so se uvrstili na lestvico najboljših in se potegovali za praznične nagrade.

Kontaktirajte nas

Nagradna igra Najslajši del praznikov je oglasna igra s katero je Lidl Slovenija razveselil svoje uporabnike in z njo promoviral svoje izdelke Favorina.

Naloga igralcev je bila, da na dveh karticah poiščejo enak simbol in tako pravilno rešijo vseh petindvajset parov. Med posameznima karticama se je vedno ujemal samo EN simbol. Pare je bilo potrebno poiskati v čim hitrejšem času, da so se lahko uvrstili čim višje na lestvico najboljših.

Favorina_najslajši_del_praznikov

Mehanika igre

Za mehaniko te igre se skriva algoritem, ki deluje po formuli n^2 + n + 1 in posledično določa uporabo točno določenega števila igralnih kartic in simbolov.

Glede na število Favorina izdelkov, ki smo jih imeli na voljo, smo se skupaj z naročnikom odločili za uporabo 6 simbolov na vsaki kartici (5^2 + 5 + 1 = 31). Fizična različica je tako vsebovala 31 Lidlovih prazničnih kartic, digitalna pa 25. Slednjo številko smo lahko poljubno spreminjali, saj smo na začetku imeli pripravljenih vseh 31 kartic, potem pa smo preko testiranaja ugotovili, da je boljše zmanjšati število digitalnih kartic za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Lidl igra: Favorina

Digitalna igra

Igralec je imel pred seboj dve kartici v obliki prazničnih bunkic, na katerih je moral poiskati par. Na ustrezen Favorina izdelek je lahko kliknil v katerikoli bunkici. Cilj igre je bil čim hitreje poiskati vseh 25 parov in se uvrstiti na lestvico najboljših. Čas se je tekom igre sešteval. Ob kliku na napačen simbol pa je bil igralec kaznovan z 10 sekundami pribitka.

V igri je lahko sodeloval vsak, ne glede na to ali je oddal svoje podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ali ne, saj v naših igrah vedno omogočamo igranje kot gost. Na tak način povečamo število odigranih iger, saj se uporabniki ne počutijo dolžne oddati svoje podatke. V nagradnem žrebu za bogate nagrade pa so lahko sodelovali le tisti, ki so v opt-in obrazec vpisali svoje podatke in se strinjali s pravili in pogoji nagradne igre. Obrazec se je pojavil na začetku in koncu igre, saj smo na tak način povečali verjetnost za pridobitev večjega števila emailov.

Mehanika_oglasna igra_Lidl

Fizična igra

Za nagrado digitalne različice smo pripravili še fizično verzijo igre Najslajši del praznikov s katero smo presenetli srečne nagrajence. Igra, primerna za vse starosti in 2–6 igralcev, omogoča igranje na dva načina:

 1. Sladka piramida (kjer mora igralec graditi svojo sladko piramido tako, da iz sredinskega kupčka najde simbol, ki se ujema z njegovo kartico. Zmaga tisti, ki to stori prvi.)
 2. Sladka fontana (kjer se mora igralec znebiti svojega kupa kartic tako, da najde simbol, ki se ujema s sredinsko kartico. Zmaga tisti, ki to stori prvi.)

Lidl_fizična igra Favorina

Rezultati in nagrade

Nagrade so bile v tokratni igri res bogate, kar se je poznalo na številu odigranih iger in številu prijav v nagradno igro. Skupno je bilo v enem mesecu odigranih kar 60,610 iger, prijav v nagradno igro pa 93.2 %.

Od tega je nagradno igro odigralo več kot:

 • 1-krat: 2463 uporabnikov
 • 5-krat: 606 uporabnikov
 • 10-krat: 546 uporabnikov
 • 50-krat: 66 uporabnikov
 • 100-krat: 66 uporabnikov

Tudi povprečen čas igranja je bil izjemno visok: 6m 39s, kar kaže na to, da so si uporabniki resnično prizadevali prebiti na sam vrh lestvice najboljših.

 1. nagrada – darilna kartica 250 € + dva Favorina izdelka
 2. nagrada – darilna kartica 150 € + dva Favorina izdelka
 3. nagrada – darilna kartica 100 € + dva Favorina izdelka
 4. – 10. nagrada – darilna kartica 40 € + Favorina izdelek: Praznični mandlji
 5. Tolažilne nagrade – Fizična igra Najslajši del praznikov

Prve tri nagrade so bile podeljene igralcem z najhitrejšimi časi. Ti so igro končali v pičlih 0:26 sekundah. Ostale nagrajence pa je komisija izbrala preko naključnega žreba.

Praznična igra Najslajši del praznikov

 

Bi idejo za igro v svoj nabiralnik?

Pošlji nam sporočilo, mi ti odgovorimo z idejo za naslednjo igrivo kampanjo. Pa roka 🤝

Kontaktiraj nas