Escape Treasure Hunt: Lov na zaklad Višnje Gore

Bazen v Višnji Gori je dobil edinstveno, zabavno in izobraževalno igro – Escape Treasure Hunt: Lov na zaklad Višnje Gore.

BRIEF & IZHODIŠČA

01

Izobraževalna igra

Preko igre naj obiskovalci spoznajo zanimivost kraja in lokacije in lokalno zgodovino.

02

Primerna za več skupin

Igra naj bo narejena tako, da jo lahko istočasno igra več skupin hkrati (do 30).

03

Uporaba več lokacij

Igra naj izkorišča več lokacij kopališča in uporablja njegove že obstoječe elemente.

04

Samostojna igra

Igra naj bo samopospravljiva, predaja namigov pa avtonomna, brez posredovanja zaposlenega.

Prilagojena igra za popestritev kopališča

Predstavitev zgodovine Višnje Gore

Primerno za vse generacije

Povprečni čas igranja 60 minut

Kaj je nastalo?

Lov na zaklad za vse generacije.

V Višnji Gori so popestrili dogajanje na svojem kopališču z zabavnim in izredno bogatim lovom na zaklad. Obiskovalci med igro izvedo nekaj pomembnih, preberejo del Kozlovske sodbe v Višnji gori, spoznajo grb Višnje Gore, spoznajo legendo o zlatem polžu, predvsem pa se ob tem zabavajo.

Kontaktirajte nas

Kopališče Višnja Gora je svoja vrata odprlo že davnega leta 1937, v letu 2014, pa doživelo celovito prenovo. S svojo strateško lokacijo – locirani so ravno na sredini poti med Ljubljano in Novim mestom – so priročna točka za obiskovalce.

Sam bazen je že od nekdaj ponos Višnje Gore, v zadnjih letih pa je zaradi kakovosti materialov, osebja in programov ena najbolj pomembnih atrakcij tega malega kraja na obrobju dolenjske. Predvsem v poletnih mesecih je postal zbirališče starih in mladih, ki si želijo osvežitve in aktivne popestrive svojega vsakdana.

Višnja Gora je odlična izhodiščna točka za vse obiskovalce, ki so željni rekreacije, naravnih doživetij in zgodovinskega raziskovanja. Polževa planota je namreč super destinacija za prijeten pohod.

treasure hunt visnja gora1

Legenda o Višnji Gori

Simbol Višnje Gore je zlati polž priklenjen na verigo. Legenda pripoveduje, da so plemiči iz teh krajev našli ranjenega beneškega plemiča ter ga negovali na gradu. Njegova premožna družina je v zahvalo prinesla bogata darila. Eno od njih je bil tudi zlati polž, posut z dragimi kamni. Ob slovesnosti so mestntni očetje nazdravljali prav iz te polžje lupine, polž pa je izginil neznano kam. Zaradi tega so naredili novega, ga priklenili na verigo, vendar se je tudi za tem izgubila sled.

Vsekakor pa polž ponazarja najvztrajneše in najmočnejše živali, s podobnimi lastnostmi pa se poistoveti tudi marsikateri domačin. O višnjegorskem polžu je pisal že France Prešeren, najbolj znano knjižno delo o Višnji Gori pa je zagotovo Kozlovska sodba v Višnji Gori, ki ga je napisal Josip Jurčič.

višnja gora

5 razlogov, zakaj obiskati Višnjo Goro

  • izjemna lokacija, ravno prav je oddaljena od prestolnice, da predstavlja odlično lokacijo za izlet,
  • bogata kulturna dediščina,
  • eden (dokazano) najčistejših bazenov v Sloveniji,
  • EKO drsališče, ki deluje 365 dni v letu,
  • edinstvena izobraževalna igra lov za zakladom z elementi escape rooma.

soba pobega

Izgradnja Escape Treasure Hunt igre

Po pregledu vseh izzivov in lokacije smo začeli z zgodbo. Želeli smo, da obiskovalci s pomočjo posameznih nalog na zabaven in zapomnljìv način spoznajo tako zgodovino kopališča kot tudi bogato zgodovino same Višnje gore.

Po pripravi vseh elementov in nalog smo igro preizkusili z dejanskimi testnimi skupinami.  Te so bile različne; od skupine otrok, do družine, pa tudi skupine odraslih, ki je igro izkoristila za team building.

Odzivi so bili fantastični, zato lahko od poletja 2018 v igri Escape Treasure Hunt uživajo prav vsi.

igrifikacija v turizmu

Bi idejo za igro v svoj nabiralnik?

Pošlji nam sporočilo, mi ti odgovorimo z idejo za naslednjo igrivo kampanjo. Pa roka 🤝

Kontaktiraj nas